Vanamoodne rabarberikook

 

 

Avame rabarberihooaja! Kuigi retsepte, mida järele proovida tahaks, on palju, tuleb iga aastal ikka tahtmine esimestest rabarberitest teha just  seda kooki, mida lapsepõlves tuhat korda tehtud. Me vist olime kogu perega veendunud, et just see rabarberikook on parimatest parim, igal juhul ei mäleta ma, et oleks kordagi mõnd teist kooki tehtud. Alati oli all muretaigen, vahel kaneeli-suhkruga ülepuistatud rabarberid ja peal pehme kohev biskviit. Suur plaaditäis haihtus kiiresti, pärast hambad krigisesid. Retsept on mugandatud Ida Savi raamatust “Saiad, pirukad, koogid”.

  • 150 g toasooja võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 spl vett
  • 4 dl jahu
  • Vahele: rabarbereid nii palju, et plaaditäie ära katab, kõvasti kaneeli ja suhkrut
  • Biskviittaigna kate: 4 muna, 4 spl suhkrut, 3 spl jahu, 1 spl tärklist

Koguseliselt saab suure pannitäie. Muretaignapõhja tegin imeõhukese, kes soovib paksemat, võib teha täpselt Ida Savi õpetuse järgi. Osad noored punast värvi ja ülipeenikesed rabarberivõsukesed jätta koorimata, annab koogile kaunist punast tooni. Biskviitkate teha nagu ikka, munad kõvaks vahuks ja jahu ettevaatlikult lusikaga segades sisse sõeluda. Põhi eelküpsetada 10 minutit 200 kraadi juures, seejärel veel 10 minutit koos rabarberikattega, ning kõige lõpus, kui biskviitkate on peale valatud, veel 10-12 minutit 180 kraadi juures. Lasta jahtuda avatud uksega ahjus, siis ei vaju biskviit alla.

Share

9 Responses to “Vanamoodne rabarberikook”

Leave a Reply

Ad