Vürtsikas juurikavorm seentega

See huvitav Vene köögist pärinev retsept jäi silma soomekeelses ajakirjanduses. Esmaesitlus õhtusöögilauas pälvis rohkelt kiidusõnu… pidavat olema mõnusa kiiksuga! Eelmisel aastal kasvatasin esimest korda pastinaaki ja tegime esimest korda ise hapukapsast. Great success!

 • 2 porgandit
 • 1 pastinaak
 • 1 sibul
 • 1 paprika
 • 150 g hapukapsast
 • 1 küüslauguküüs
 • 200 g seeni (šampinjon või kukeseen)
 • 0,5-1 tl riivitud ingverijuurt
 • 1,5 tl soola
 • 1 tl punet (oregano)
 • 0.5 tl musta pipart
 • 2 dl köögikoort või kohvikoort
 • 200 g Merevaiku kukeseentega
Riivi juurikad, tükelda sibul, küüslauk, paprika ja seened, riivi ingver. Kuumuta sibulat, küüslauku ja ingverit hetk pannil. Lisa seened ja jätka küpsetamist. Lisa porgand, pastinaak, paprika, küpseta veel veidi. Lisa hapukapsas ja maitsesta soola, pune ja pipraga. Pane segu võitud ahjuvormi.
Kuumuta koor, lisa sulatatud juust, sega ühtlaseks. Kalla kaste ahjuvormi, patsuta kergelt tasaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.
Share

Leave a Reply

Ad