Triibuline kook

Maiasmoka lemmik- mõnusalt niiske kook, isuäratava välimusega, lihtne valmistada käepärastest ainetest ja pealekauba kalorivaene! Kahevärvilse taignaga saab mängida, kellele sebra-, kellele marmorkook! Soovitan Hollandi margi Van Houten kakaod (Selverist), Kalevi Meie Mark on viimasel ajal võõra maitsega.

2 suurt muna

80g suhkrut

100g jahu

0,5 tl soodat

300g hapukoort

1 sl õli või sulavõid

4 tl kakaod

Glasuur:

1 sl võid, 1,5 sl suhkrut, 2 sl hapukoort või toorjuustu

Muna vahustada suhkruga heledaks vahuks. Jahu segada soodaga.  Segada taigna ained kokku, pool taignast panna eraldi ja lisada sellele kakao.  Lisada vahustatud muna võrdselt kummalegi osale. Valada väiksemasse ahjuvormi kordamööda vormi keskpunkti pruuni ja valget tainast. Küpsetada 200 kraadi juures 15 min. Ahjust tulles on kook kohev, aga vajub siis ehmatusest kokku. Kui on soov seda vältida, jätta kook väljalülitatud ahju ja avada ahjuuks. Glasuuri jaoks segada pehme või suhkru ja hapukoorega, määrida kuumale koogile.

 

 

Share

Leave a Reply

Ad