Juustusupp

Kunagi, kui ma ülemusega kohvikus käisin, tellis ta juustusupi: “Mulle üks juustusupp!”, teatas ta ülima enesekindlusega. Ise ma veel mõtlesin, et kas siis selline supp on olemas, juustusupp? Siin ta siis nüüd on.

 • 1 sibul peeneks hakkida
 • 1 porgand riivida
 • 2 küüslauguküünt purustada
 • 1 sellerivars juppideks lõigata
 • 1spl võid
 • 1 spl õli
 • puljongit
 • 2 kartulit väikeste kuubikutena
 • 1spl jahu ja 100 ml piima
 • brokolit väikeste õisikutena
 • tassitäis head riivjuustu, nt cheddar (ükskord ma läksin õnge ja ostsin mingi jama odava juustu, see isegi ei sulanud ära)
Sibul, porgand, seller, küüslauk kuumutada potipõhjas või ja õli segus. Lisada kuum puljong ja kartulikuubikud. Keeta kuni kartul on pehme, siis lisada jahu-piima segu, et supp veidi paksem oleks ning brokoliõisikud. Keeta minimaalselt, et brokoli veel ilus erkroheline oleks. Kõige lõpuks segada sisse juust. Väga hea ja toekas supp, pole mingi lurr.

 

Share

Leave a Reply

Ad