Hispaania Ahjuomlett e Tortilla

 Selle retsepti sain ma oma Hispaania tuttavalt. Kergelt valmiv ja hästi maitsev roog. Tortilla tähendab Hispaanias kahte asja: 1) Kartuliga omletti, kuhu on vahel lisatud ka muid köögivilju 2) maisist/nisust tehtud lameleiba. Omletitortillad on väherasvased, sest need valmivad üldjuhul ahjus ja nad on maitsvad nii külmalt kui kuumalt. Allolev retsept on kahele inimesele.

  • 2 suurt kartulit
  • 2 küüslaugu küünt
  • 200 g värsket või külmutatud spinatit
  • 1 hästi väike pähkelkõrvits
  • 3 muna
Lõigata kartulid 1 cm kuubikuteks ja keeta soolases vees 7 minutit. Kurnata ja laotada vormi põhja. Küüslauk praadida õlis ja lisada sinna hulka spinatilehed (mina kasutan külmutatud spinati kuubikuid ja panen need tavaliselt jäätunult pannile), segada läbi ja tõsta kartulitele. Kõrvits lõigata väikesteks tükkideks ja laduda vormi kõige peale. Muna läbi kloppida, lisada 100 ml vett, soola ja pipart ning valada üle köögiviljade.
Küpseb ahjus 180`C 35-40 minutit. Vunki saab anda tšillihelvestega.
Share

Leave a Reply

Ad