Sukaadi Valmistamine

 

Olen sukaadi fänn juba lapsest peale. Vanasti, kui apelsine polnud saada, rääkis ema kodus, et ärme viska koori ära, nendest saab su-kaa-di. Toona tundus juba see sõna ‘sukaad’ peene ja erilisena. Luxemburgi tööreisidelt sai ostetud kilode viisi tumedat šokolaadi, kus olid ülisuured sukaaditükid sees, hiljem polegi enam nii head šokolaadi saanud. Sukaadi tegemise juurde jõudsin pärast Hollandisse kolimist, siin on tooraine valik väga hea. Koored lõikan imeõhukesed, mis lubab neid vähem keeta ning seetõttu on ka lõpptulemus intensiivsema maitsega.

  • 10 väikest öko-apelsini (sellest kogusest saab ühe väikese kausitäie)
  • 2 väikest tassitäit vett
  • 1 väike tassitäis suhkrut

Apelsinid pesta kuuma veega ja harjaga, koorida peenikese sakilise noaga imeõhukeselt. Sulatada suhkur ja vesi, lisada koored ja lasta neil aeglaselt keeda, kuni siirup pakseneb- kuni 1 h. Jahutada ja kurnata. Seejärel panna ahuplaadile pärgamendile ja puistada üle suhkruga. Kuivatada ahjus 50C juures tunni jagu või nii kaua, kui nad kuivad tunduvad.

Share

49 Responses to “Sukaadi Valmistamine”

Leave a Reply

Ad