Lihtne kapsata borš

Ülilihtne boršisupp vaid neljast köögiviljast- peet, porgand, sibul ja kartul. Seda suppi tasub teha suurem potitäis. Allolev retsept on 5 sööjale üheks söögikorraks. Gripilaine eel tasub juurde näksida toorest küüslauku, aga seda siis ikka kollektiivselt ja nädalavahetusel 😉 Toore küüslauguküüne pealenärimishirmu leevendab ahjusoe sai värske võiga.

1 hästi suur riivitud peet , 2 suurt riivitud porgandit ja 2 masinaga tükeldatud sibulat kuumutada õlis, suures potis. Sega aeg-ajalt, samal ajal keeda kannuga vett.

Mõne aja pärast lisa keev vesi, loorber, terapipar, Herbamare puljongipulber, soola. Suhkrut pole vaja, peet magus isegi. Keeda 5 minutit.

Lisada tükeldatud kartulid  ja keeta pehmeks.

Kõige lõpuks lisada tükeldatud tomatikonserv või -püree. See annab supile mõnusa hapukuse. Lasta veel korraks keema tõusta (teadaolevalt keeb juurvili  aeglaselt hapus keskkonnas, seepärast peab supp enam-vähem valmis olema).

Serveerida hapukoore, tilli ja peterselliga.

 

 

Share

One Response to “Lihtne kapsata borš”

  • Heidi:

    Tomat ja peet kokku panna ei tule just iga päev mõttesse, aga see on taevalikult hea paar! Keedupeeti oli seekord kapis, see läks siis käiku. Minu supis sekundeerisid pudrukartul, mis andis mõnusat tummisust ja sibula asemel jäi kätte porru (mul kasvasid see aasta nii jämedad porrud, et naabrid olid kõik kadedad). Riivitud porgandi sain kah sügavkülmast, nii et juurikad hüppasid justkui iseenesest potti:)

Leave a Reply

Ad