Hõrgud praeräimed

 

Kevadel, kohe peale jääminekut, on kaluritel palju tööd, sest korralik räimesaak on siis kindlustatud ja see aare tuleb ju merest välja püüda. Räimed on maitsvad, kasulikud ja odavad ka- miks mitte siis hooaega nautida. Viimasel ajal olen praeräimi paneerinud rukkijahuga- seda on kuidagi palju mugavam kasutada kui nisujahu ja kaladele tekib palju mõnusam koorik. Nüüd avastasin veel ka ilma munata paneerimise. Räimed on vastupandamatu suupiste kuumadena, otse pannilt või kartulipudru kõrvale õhtusöögiks. Puhastada võib nii, et pead eemaldades jätta lõige selle võrra poolikuks, et  saab ühtlasi kõhu ääres ripneva soole välja tirida ilma kõhualust lõiget tegemata, et niisad-marjad jääks kõhtu.

600g värsket räime (2 pannitäit, jätkub 3 sööjale)

1 sl Põltsamaa kanget sinepit

kuivatatud tilli

rukkijahu

õli ja võid praadimiseks

soola

Räimed puhastada. Soovi korral riputada üle soolaga ja jätta hetkeks seisma, kuid soola võib lisada sama hästi ka ainult praadimise ajal. Kalad määrida hoolikalt õhukeselt kokku sinepiga, riputada üle tilliga. Pannile panna õli, lisada killuke võid. Kalad torgata ükshaaval rukkijahusse ja siis panna pannile praadima, peale riputada soola. Serveerida kohe.

 

 

Share

2 Responses to “Hõrgud praeräimed”

  • liisMa juba ootasin, et mlaill keegi sellele te4helepanu juhib. Ma ise pidevalt Krista blogirullis ne4en seda Jf5ulumeemi sain! pealkirja oma blogi nime all ja iga kord on piinlik. Aga ainus pf5nev asi vf5i mf5tteke4ik on mul viimasel ajal olnud sellel teemal, et mulle ikka kohe fcldse ei meeldi kui keegi tuleb ukselinki lf5gistama kui ma kempsus istun. Et kas nad ei ne4e, et punane on vf5i. Vot nii huvitav elu ongi mul. (Kirjutamise) riist on vist rooste le4inud, ma ei oska alustada enam. Vf5i siis oleks vaja mingit pf5nevat (aga siivsat, avalik blogi ikkagi;)) lfcket, mis je4lle ke4ima/kirjutama tf5mbaks:P

  • Hey, you’re the goto expert. Thanks for hanging out here.

Leave a Reply

Ad