Krõbe saiavorm õunamoosiga

IMG_1391

Selline oli saiavorm Kuremaa lasteaias 80-ndatel- krõbe, moosine ja püramiidiks sätitud. Lasteaia kasvataja Tiiu mäletamist mööda oli see vorm krõbe seepärast, et mune ja piima oli vähevõitu (nõukaaja toidunormid) ja ei katnud kogu seda suurt plaaditäit saiakuhja ära, igal juhul maitsev ta oli, seda mäletavad paljud. Tänapäevane baguette sai on ideaalne krõbeda saiavormi tegemiseks, sest on tihedama struktuuriga ja kuivab kiiresti. Eriti hea on veel kui teil on kodus vanaema tehtud õunamoosi, sellist mis on tükiline ja vähemagus. Et vorm saaks võimalikult ‘crunchy’, tuleks kasutada madalat vormi või ahjuplaati. Samuti võib saiaviilud enne kuubikuteks lõikamist röstida.

  • 2 pikka tahket saia
  • 1 purk vanaema tehtud lahjat õunamoosi
  • 2-3 muna
  • kaneeli
  • vanilli
  • 3 spl suhkrut
  • 1,5 kl piima ja rõõsa koore segu
  • võid panni määrimiseks

Lõika pikad saiad diagonaalseteks viiludeks, rösti neid kergelt rösteris ja lõika väikestks kuubikuteks. Laota kuubikud võitatud ahjuplaadile, raputa peale kaneeli ja törtsuta peale õunamoosi. Sega kokku piim, munad ja suhkur. Vala üle saiakuubikute.  Oluline, et piimasegu ei ulatu katma kõiki saiakuubikuid vaid jääks 2-3 cm alla pealmist kihti. Küpseta kuni tundub piisavalt krõbe. Serveeri külma piimaga.

Share

Leave a Reply

Ad