Kitsejuustupirukas

kitsejuustupirukas

Paljukiidetud pirukas kitsejuustu sõpradele. 

 • 80 g võid
 • 100 g peeneks riivitud porgandit
 • 1 dl kaerahelbeid
 • 1,5 dl jahu
 • 0,5 tl meresoola
 • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Kate:

 • 4  punast sibulat, õli praadimiseks
 • 2 muna
 • 1.8 dl kooresegust piima
 • 1 tl rosmariini
 • 3  küüslauguküünt
 • 100 g riivitud juustu
 • meresoola

Peale laotamiseks:

 • 125 g pehmet kitsejuustu
 • 1 keskmine tomat

Ühenda toasoe või, riivitud porgandid, jahu, kaerahelbed, sool ja küpsetuspulber. Sega hästi ja suru 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse (kuni 1 cm kõrgusele). Eelküpseta põhi 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Laota seejärel põhjale hautatud sibulad, piima-muna-juustu segu kuhu on lisatud rosmariin, meresool ja peenestatud küüslauguküüned, aseta peale õhukesed tomativiiliud ja kitsejuustu klombid. Küpseta veel 20-25 minutit 180 kraadises ahjus.

Maitsev nii soojalt kui külmalt.

Share

One Response to “Kitsejuustupirukas”

 • , pole ju palju eksimise kohti. Eks ta nautke vajubki e4ra ja tulemus on tihkem, mitte f5huline, nagu kook. Sest vaata, jahu le4heb selle sisse fcsna ve4he. Ma olen seda nfcfcd teinud sellises sfcgavamas vormis, mis on ovaalne ja pikem kfclg on vast ca 22 cm pikk (see on see, mis pildil on) ja proovisin ka piklikus keeksivormis. Tuli ka ve4lja, kuigi tundus, et laiemas vormis tuli paremini. Kas ve4ljane4gemine ei meeldinud vf5i maitse ka?Eva, no surfan ringi, loen ajakirju ja siis saan inspiratsiooni :). Aga vormi suuruse osas juba kirjutasin eespool! c4ra siis pirukat oota, clafoutis on midagi hoopis muud! :)

Leave a Reply

Ad