Poffertjes- pisikesed Hollandi pannkoogid

     

Hollandis süüakse rahvusroana imepisikesi pannkooke. Tavaliselt saab neid osta tänavalt, laadaplatsi kõrvalt. Eranditult tuhksuhkru ja võikuubikuga. Ega maitse tavapannkoogist väga erinegi, lihtsalt see välimus on eriline ja võlub. Aukudega panni müüakse pea igas poes ja pole neid keeruline ka teha. Dosaatori ja puupulga abil valmivad need pisikesd koogid kiirelt ja üllatavad igat pannkoogisõpra. Retsept 4-le:

  • 100 g jahu
  • 100 g tatrajahu
  • 1 tl kuivpärmi
  • 400 ml sooja piima
  • 1 muna
  • natuke soola
  • 50 g sulavõid

Teha taigen ja lasta seista 45 minutit. Pann peab olema tulikuum. Pintseldada panni kergelt õliga.Dosaatoriga täita kõik augud kiirelt ja kärmelt. Pöörata pannkoogid ümber veel enne kui taigen pealt hanguda jõuab. Küpsetada kulpruuniks.

 

 

Share

One Response to “Poffertjes- pisikesed Hollandi pannkoogid”

Leave a Reply

Ad