Kõrvitsasupp Ingveriga

 

 

 

 

 

 

 

 

Siin nad siis on reas, minu 8 pähkelkõrvitsat (i.k. Butternut Squash). Kaks korda olen juba suppi teinud, täna röstime. Muuseas, seeme sai võetud Ökopoe kõrvitsast ja kasvasid mürinal. Viljaliha on neil ikka täiesti gurmeelikult hea- väike, magus ja pähkline, kõikidest kõige parem. Kes tahab, võin seemneid jagada. Tasub kasvatada, see on talvesort, ei lähe käest ära, ootab kannatlikult diivani all oma aega. 

Alloleva retsepti  sain ma ämmalt juba  paar aastat tagasi ja sellest on saanud lemmik. Olen teinud nii kaerahelvestega kui mannaga, mõlemat moodi on väga hea. Kuivatatud ingver ei asenda siin värsket! 

 • 1 väike oranž kõrvits (tavalise kõrvitsaga ei tule hea)
 • 1  keskmine sibul
 • 3-4 küüslauguküünt
 • 2  cm värsket ingverit
 • õli praadimiseks
 • 2-3 sl kaerahelbeid või speltamannat
 • 1 purk head kookospiima ( kes kookost ei armasta, lisagu 1 spl sulajuustu)
 • 1 spl Herbamare puljongi pastat
 • valget pipart
 • 3 viilu mitte kõige värskemat musta leiba, lõigata kuubikuteks ja praadida õlis kergelt

1 väike muskaatkõrvits veega pehmeks keeta. Püreerida saumiksriga. Lisada Herbamare puljongipasta ja valge pipar. Hakkida sibul, küüslauk ja ingver peeneks ja hautada õlis. Lisada supile ja keeta 5 minutit. Lisada kookospiim ja kaerahelbed. Keeta veel paar minutit kuni supp pakseneb. Serveerida krõbedate musta leiva krutoonidega.

 

 

Share

4 Responses to “Kõrvitsasupp Ingveriga”

 • Heidi:

  Uskumatu, lõmisime täna terve kõrvitsa ära, nii hea supp oli! ( Mõtlesin veel ülejääke külmutada… )
  Isegi kui kõrvitsa suhtes on suuri eelarvamusi, soovitan kõigil teha…spetsiifilist kõrvitsamaitset ei ole! Maitsestamine õnnestus hästi, kõik oli tasakaalus. Soojendav talve ootamise supp. Tegin täistera nisumannaga ja lisasin natuke Alpro soja-köögikoort.

 • Liivia:

  Lugesin, et pakud pähkelkõrvitsa seemneid. Olen siiani ainult sevekõrvitsaid kasvatanud, aga kokablogides kiidetakse väga päkelkõrvitsat. Paratamatult hakkad jälgi ajama, et mis see on ja kuidas seda saab.
  Nüüd ma siis siin olengi. Ek on veel lootust saada neid imelisi seemneid.

  • helja:

   Tsau! võin postiga sulle saata kui postikulud tasud :) Elan Hollandis, lihtkirjaga saadaks 10 seemet :)

   • 查良鏞的 袁崇煥評傳 載明河社舊版 碧血劍 下冊尾 書在家不及抄 記得的是 他老人家首先將袁崇煥和一二九淞滬保衛戰的廣東軍人比較 明明寫的是說 x那媽 頂硬上 的是廣東國軍 而袁崇煥是具同樣精神的英雄 但沒說袁曾經如此說 然後他在後幾章提到袁崇煥面對的是不濟的上司 因此他相信袁會說 x那媽 一類的廣東三字經 提的至少這兩處 查良鏞也沒有說袁崇煥這樣說過 袁崇煥說 丟那媽 估計是添油加醬的產物 要查的話 較好的是循 明史 清史稿 或時人筆記等 有時史事就是這般 說說就成 真事 再近一點而讀到的例子 包括 北洋海軍砲管晾衣 和 波蘭騎兵大戰納粹戰車 都有說法指兩者皆是說出來的 史實 另 電鋸和The suffocated 有事相請 煩請電郵至eric.spanner at gmail是荷

Leave a Reply

Ad